Posted on

Smart belysning

Tekniken gör stora framsteg och har det senaste decenniet verkligen utvecklats i en rasande fart. Det finns bland annat lampor som har inbyggd trådlös laddning för mobiler och smarta lampor som kan styras genom en applikation. Några som besitter stor kunskap inom hela ljusspektrumet är Light by Sweden som kan allt från ljusteknik till installation och ljusplanering. De utvecklar även belysningslösningar som är anpassade efter behoven som världen har idag. De kan hjälpa till med både stora och små projekt. Om du vill ha toppkvalitativt ljus ska du definitivt anlita dem. De kan vara behjälpliga hela vägen med koncept, prototyp, produktion, kvalité och lagerhållning.

Styr belysningen med en app

Många varumärken har utvecklat smart belysning eftersom det har funnits ett behov av att exempelvis kunna dimma och kunna skapa olika stämningar med belysningen. Att kunna styra belysningen i hemmet med en fjärrkontroll och en app är något som tekniken har gjort möjligt. Tekniken gör hemmen allt mer smarta för varje år som går. Det är även möjligt att programmera lampor så att de tänds stegvis på morgonen när det är dags att stiga upp. De väcker helt enkelt upp dig sakta och långsamt med att det blir ljusare i rummet. Det är även möjligt att skapa olika stämningar med olika färger på belysningen. En stor fördel med att styra belysningen från en app är att du kan ställa in när lamporna ska tändas. Du kan tända lamporna och komma hem till ett upplyst och välkomnande hem. Du kan även sätta på bastun när du är på väg hem från jobbet.

Tekniken möjliggör smarta hem

Tekniken har gjort att den smarta belysningen har kunnat utvecklas och det gör i sin tur livet bekvämt för människor. Numer kan du även koppla ihop flera saker i ditt hem så att hemmet blir riktigt smart. Det går att ha flera produkter och koppla upp dem till samma system. Det krävs dock ofta att produkterna är från samma märke eller möjliggör att de går att koppla ihop i samma centralenhet. För att allt ska fungera krävs det en integration mellan alla smarta produkter, processorn och fjärrkontrollerna. Möjligheterna är i dagsläget i princip oändliga.

Ett smart hem hjälper dig i vardagen

Ett smart hem som anpassar sig efter dig och dina levnadsmönster är väldigt praktiskt. Att schemalägga och styra dina prylar hemma öppnar upp till många möjligheter. Det är dock skillnad på smarta produkter och ett smart hem. Ett smart hem är när du har en centralenhet eller en form av processor som kopplar ihop alla dina smarta produkter som du har. Det är den som är själva hjärnan som håller koll på alla prylar och genom centralenheten kan även prylarna samverka. Ett smart hem kan spara energi och anpassa din inomhusmiljö till en viss situation och helt enkelt underlätta din vardag i flera aspekter.