Posted on

En smidig och tekniskt fungerande bostadsrättsförvaltning

Du äger en bostadsrätt och sitter kanske rent av i styrelsen i bostadsrättsföreningen. Oavsett situation, så vill du att din bostadsrättsförening sköts på bästa sätt. Så att din investering är i goda händer.

Anlita fastighetsförvaltning

Det är vanligt att en bostadsrättsförening sköter mycket av förvaltningen och gör det efter bästa förmåga. Men som bostadsrättsinnehavare vill du vara säker på att föreningen verkligen gör ett bra jobb. Att pengarna används på bästa sätt, att investeringar och stambyten görs i tid och att det inte är något problem med ekonomin. Sitter du i styrelsen så känner du också att du har ett stort ansvar, samtidigt som tiden inte alltid räcker till. Då kan det vara klokt att anlita en extern fastighetsförvaltning som nabo.se som sköter både ekonomi, juridik och den vardagliga skötseln åt er. På deras sida kan ni också ta del av webbinarier kring fastighetsförvaltning helt gratis.

Ta hand om investeringen

Varför kan det vara klokt att anlita ett externt företag? Din bostadsrätt är en investering som du vill ska gå med vinst. Även om styrelsen gör sitt bästa, så är de inte proffs. De har inte tid att hänga med i utvecklingen på samma sätt som ett företag som arbetar med fastighetsförvaltning på heltid gör. Ni kan köpa in tjänster på ett billigare sätt, få ner elförbrukningen och ni behöver inte oroa er att styrelsen inte sköter sitt jobb. Som i Malmö där en styrelse förskingrade pengar och misskötte fastigheten. Effekten är att bostadsrättsföreningen säljs på exklusiv auktion och görs om till hyreslägenheter. Och din investering har gått om intet. En bostadsrättsförening handlar om stora värden. Då bör man förebygga problemen och verkligen se till att externa aktörer med kompetens och utan eget ekonomiskt intresse har insyn.

Utveckla bostadsrätten

Om du äger en bostadsrätt finns det mycket som du kan göra för att höja värdet på din bostad, både för att trivas bättre och för att få ut mycket vinst vid en försäljning. Först och främst måste bostadsrättsföreningen skötas väl. För det andra att ni håller fastigheten och omgivningen i utmärkt skick. Att städfirman gör ett bra jobb, så att du kan vara säker på att det alltid luktar gott i trappuppgången när folk hälsar på dig. Men också att ni bygger bastu, har en bra lekplats, uteplats för picknick och ett gym i källaren. Saker som gör att du trivs och som gör just din bostad riktigt attraktiv på marknaden.

Det är också klokt att du renoverar och gör snyggt i din egen bostad. Istället för att fixa badrummet inför en försäljning, så gör du det till dig själv. Detsamma gäller ett nytt och fräscht kök och passande tapeter.