Posted on

Smart teknologi och smarta hem

Vi har i dagens moderna samhälle vant oss vid smart teknologi. För de som varit med några årtionden och som minns hur det var på sextio-, sjuttio- och åttio-talet är dagen teknologiska utvecklingen science fiction som besannats. Påhittad futuristisk teknik som visades i tv-serien Star Trek har blivit verklighet och i stort sett varenda människa har till exempel en smartphone i fickan eller handväskan. Dagens generation tar smart teknik för givet, som om den alltid funnits. Varför behöva komma ihåg ett telefonnummer när mobilen håller reda på alla nummer åt dig.

Från smarta mobiler har tekniken vuxit till många fler smarta produkter i hemmet såsom smart tv, vitvaror, blomkrukor, säkerhetsutrustning, klockor, högtalare och mycket mer. Vad som gör produkterna ”smarta” innebär att de har wifi och kan kopplas upp mot internet. Även om många nya smarta produkter är användarvänliga är det bra att skaffa kunskap om hur teknologin fungerar. Även företag behöver bra smart teknologi idag. Företaget Lime Technologies erbjuder Customer Relationship Management eller crm till företag för att på ett enkelt sätt kunna skapa en stark relation med sina kunder. CRM kommer att hjälpa ditt företag att arbeta aktivt med kundrelationer för att få nöjdare kunder. CRM systemet är ett bra verktyg och IT-stöd som hjälper till med sälj- och marknadsstrategier, ger kontroll över kundrelationer och mycket mer. Lime erbjuder även ditt företag att testa CRM-systemet utan kostnad innan du bestämmer dig. Lime Technologies CRM erbjuder företag lönsam och mycket smart teknik till ett bra pris.

Ett smart hem är en bostad med smarta produkter som har wifi-anslutning till internet. Många gånger kräver produkten att en app laddas ner på en mobil enhet såsom smartphone eller surfplatta. Hur mycket smarta prylar du vill ha i ditt hem är helt upp till var och en.

Det är enkelt att stegvis göra sitt hem smart genom att till exempel passa på att uppgradera vitvaror till smarta produkter när det är dags att köpa nytt.

Hur smart ett hem ska vara beror oftast på levnadssituationen. Stressade föräldrar i karriären kommer att skaffa de smarta produkter som de anser kommer göra livet lite enklare. De som är intresserade av teknik kommer säkert att skaffa smart tv, datorer, smartphones, laptops och någon form av säkerhetsanordning. Alla smarta produkter är inte dyra men många är. Därför är säkerhet en smart investering för de flesta. Det finns massor av olika smarta säkerhetsprylar som exempelvis smarta ringklockor som gör att du kan se vem som är vid ytterdörren direkt på din tv. Dessutom finns massor av smarta kameror, larm och lås att välja mellan.

Ett smart hem kan även spara pengar genom bland annat automatiserad värme som gör att du inte kommer att använda mer el än nödvändigt.

Dagens marknad är idag fylld av olika produkter för just smarta hem. Det gäller dock att fundera på vilka smarta produkter du känner kommer att fungera i ditt hem och göra din vardag enklare, bekvämare, roligare eller säkrare.